FÖRESTÄLLNINGAR – PÅ SCEN I BOTKYRKA –

 

 

 

 

Kultakausi – Strålande tider –  6.9 – Riksteatern 18.00

Är det alltid grönare på andra sidan gräset, på andra sidan gränsen? Komiskt och fartfyllt om en grupp människor på resa mot sina drömmars land. En färja gungar fram och tillbaka över den gräns i havet som en gång dragits mellan två länder. I en konferenslokal befinner sig politiker som har samlats för att stärka landets varumärke, återuppliva guldåldern och få landet på fötter igen. Med humor undersöks nationalitetsidén, hemlandet och vad våra gränser betyder – både på det personliga planet och som nation.

Ett dockhem-en repetition – 24.9 – Grödinge bygdegård 18.00

Vi bjuder på en energisk komedi!

Henrik Ibsens Ett dockhem är en av världens mest spelade pjäser. I vår uppsättning möts en grupp skådespelare för att sätta upp Ett dockhem. Det uppstår genast delade meningar om hur den skall spelas. Föreställningen blir en oväntad musikalisk crossover där opera, musikal, dans och skådespeleri möts i en salig blandning och bjuder på energisk komedi. I en tid av självförverkligande känns denna pjäs lika brännande aktuell idag som för 137 år sedan. Medverkande: Karin Bjurström, Fredrik Hiller, Elin Rise och Johan Wennerstrand. Manus och regi: Marianne Sand.

PREMIÄR! DIMENSIONER – 28.9 – RIKSTEATERN HALLUNDA 19.00

Se Marie Robertson och Krister Kern i en gripande och poetisk kärleksskildring som utmanar vår uppfattning om tid och rum, men också vad som skiljer val och öde åt. Genom att leka med parallella universum formar dramatikern en sällsynt kärlekshistoria där ordval leder till astronomiskt olika konsekvenser.

Pjäsen skrevs 2012 av det 29-åriga brittiska stjärnskottet Nick Payne och erhöll också The Evening Standards prestigefulla teaterpris. Dimensioner (eller Constellations som den heter på engelska) har gjort succé på Broadway med Jake Gyllenhaal i huvudrollen. För regi står Riksteaterns egen husregissör Carl Johan Karlson, som senast regisserade Katt på hett plåttak.

HAN SKALL BLI MIN – 4.10 – TUMBASCENEN 19.00

Rafael Edholm och Sanna Ekman i en läcker komedi!

Stella är en arbetslös skådespelerska,väldigt arbetslös…Under en provspelning träffar hon Viktor,en höjdare inom reklamfilm och de delar en taxi hem.Viktor följer Stella upp på en kopp thé och då får Stella en idé. Hon ska kidnappa Viktor och behålla honom ända tills han ger henne ett jobb. Så börjar en fullständigt galen gisslankomedi där alla medel är tillåtna!

 

Bläck eller Blod – 15.10 – riksteatern – urpremiär 19.00 slutsåld

BLÄCK ELLER BLOD – 16.10 – RIKSTEATERN – URPREMIÄR 19.00  Biljettförsäljning pågår

Musikal! Spänning, passion och revolution

Anders Ekborg och Lina Englund 

Musikal! Sverige år 1789. Gustav III skräms av franska nyheter om revolution. Han gör sig enväldig och tystar all kritik, det får adeln att rasa och tala om republik. På sitt gods startar baron Rutger Macklean en egen svensk revolution med djärva jordbruksreformer och bildning. Husan Kajsa blir förtjust i både förnyelsen och den unge magistern Samuel, vars lära tänder hopp om böndernas frihet i en jämlik värld. Baronens hetsige släkting Adolph Ribbing vill ta till väpnad revolt för att störta kungen. Alla är de eniga i att Sverige måste dras in i upplysningens tidevarv – med bläck eller blod!

UNDER – CIRKUS CIRKÖR – 21.10 – FOLKETS HUS HALLUNDA 17.00

Storslagen föreställning om människans futtighet i det stora!

Cirkus Cirkör spelar igen hemma i Botkyrka, på Folkets hus Hallunda! Nu med den helt nya föreställningen ”Under” – en storslagen, dystopisk föreställning om människans futtighet i det stora. I ett landskap som vittnar om en krasch härjar de vilda elementen; stormarna och himlen. Akrobatik, luftakrobatik och sång tas ur sina traditionella sammanhang i mötet med vädrets växlingar. 

 

Zarah Leander – Komplex, kontroversiell, storslagen!

OLIVIA STEVENS – 29.10 GRÖDINGE BYGDEGÅRD 18.00

Förbered dig på en resa tillbaka i tiden till 30-talets Berlin. Den glittrande Zarah Leander blir den största stjärnanI Tyskland under Tredje Riket och hennes popularitet gör henne snart oumbärlig. Hennes skivor blir kassasuccéer och skivorna gör henne till miljonär. I denna glittrande och fängslande föreställning skildras en kvinna som slets mellan artisteri och politik; dyrkad och hatad och vars sånger vi fortfarande minns idag. Olivia gör en fantastisk föreställning om Zarah Leander, och om sitt liv som artist i New York.

OLYDNAD – DEMOKRATINS GRÄNSER 14.11 FOLKETS HUS HALLUNDa 18.30 OBS! Ny tid

Vad är det som får en människa att gå över en gräns för sin övertygelse? Vilka är dessa personer? Hur känns det? Är det försvarbart i demokratins namn? Och var går din gräns?

När Agneta Norberg fyller 80 år ställer hon till med kalas. Det enda hon önskar sig av sina nära och kära är pengar att betala sina böter med. För Agneta har varit olydig och brutit mot lagen. Det visar sig att det inte är första gången och inte heller den sista.
Olydnad är ett musikaliskt och visuellt kollage som bygger på insamlade autentiska berättelser från människor som varit civilt olydiga.
Civil olydnad ställer många frågor på sin spets: om rättvisa, uppoffringar, drivkrafter, moral och till sist om själva demokratin. Vad är det som får människor att gå över en gräns för sin övertygelse? Vilka är dessa personer? Hur går det till? Hur känns det? Är det försvarbart i demokratins namn?
Och var går din gräns?

EN HYLLNING TILL TED GÄRDESTAD OCH HANS MUSIK – OBS! 19.11 – TUMBASCENEN 18.00

Teds musik och hans bror Kenneths texter är odödliga och lever vidare från generation till generation. Det är en låtskatt som de flesta av oss har en relation till.

På scen möter vi ”rock n roll maskinen” Machine, det okända band som Ted Gärdestad valde att göra sin comeback med efter mänga års frånvaro från estraderna. Det var bandet han gjorde sin sista spelning någonsin med i december 1996. I denna hyllningskonsert blandar Machine Ted Gärdestads musik med skildringar av personliga minnen från tiden med honom. Konserten har gjort stor succé runt om i landet.

Står det datumet 18.11 någonstans så är det fel. Föreställningen är den 19.11         klockan 18.00

MAKEN – 3.12 – FOLKETS HUS HALLUNDA 18.00

De två unga studenterna Martina och Gustav träffas i sextiotalets Stockholm. Vi följer deras intellektuella och känslomässiga brottningskamp med att få sina skilda behov av integritet, trohet, sex, flersamhet och vänskap att samexistera i förhållandet.

I en dramatisering av Gun Britt Sundströms klassiska kultroman Maken från 1976, träffas Martina och Gustav som nyblivna studenter vid Stockholms universitet. Mot en fond av studentdemonstrationer och intellektuella diskussioner kämpar de med att försöka hålla ihop sitt förhållande. De är bästa vänner, men hur ska de kunna få sitt förhållande att fungera när behov och ideal skiljer sig åt? Kan de leva i en öppen relation, flersamhet, eller förtär svartsjukan dem då? Ska de gifta sig, eller vara kamrater? Bara ses och ha sex? Leva ihop utan sex? Hur kommer det sig att de inte kan hitta ett sätt där båda kan vara lyckliga ihop?!

ALLT DU MÅSTE VETA OM POP – 10.12 – TUMBASCENEN

Anekdoter! Filmer! Nostalgi! Allsång!
I Allt du måste veta om pop får du historien om låtarna du har hört tusen gånger, men inte visste sanningen om: Från Karl Gerhard och Lill-Babs till Roxette och Laleh. Och då och då kommer hälsningar från artisteliten…

Hur hänger popmusiken ihop med samhällsutvecklingen? Vad säger låtarna om sin samtid? I den underhållande föreställningen Allt du måste veta om pop får du syn på hur hitsen hänger ihop med den allmänna historien. Gänget bakom hyllade radioserien Pop och politik har samlat ihop fantastiska fakta och roliga exempel på ett folkhem i förändring. Anna Charlotta Gunnarson, Agneta Karlsson och David Silva berättar, analyserar och ifrågasätter, i en mix av aha och haha.

VÄLKOMMEN TILL ”PÅ EN SCEN I BOTKYRKA”